Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Miért olyan fontos a hidratálás?

Mindenhonnan (lehet a csapból is) az folyik, hogy a hidratálás életbe vágóan fontos, nem érdemes „megspórolni”, ráadásul nem is lehet – maximum egészséged kockáztatásával. 

De miért bír ez olyan nagy jelentőséggel, és miért kell rá nagy figyelmet szentelned? Testünk nagy része vízből áll. A sejtek, szövetek, és természetesen a belőlük felépülő szervek működése a megfelelő mennyiségű, és minőségű nedvességtől függ. Ha optimálisak a körülmények, akkor ez nem csak a szervrendszereken látszik, hanem bizony a bőrödön is. A ruganyosság, fiatalos kisugárzás, vagy épp a ráncoktól mentes arcbőr nem csak a „fiatalság” kincse, és nem elérhetetlen álom. Csak hidratálás függvénye…

Ugyanis, ha pórusaid veszítenek nedvesség tartalmukból, akkor a bennük végbemenő, létfontosságú anyagcsere folyamatok lelassulnak. Olyannyira, hogy szinte megállnak. A salakanyagok képződése persze töretlenül tart, melyet azonban a sejtek nem képesek elszállíttatni, így azok a „lerakás” helyén felgyülemlenek. A bőr eközben megereszkedik, elkezd ráncosodni, kiszáradni. Ez a folyamat természetesen megfordítható, de a legjobb, amit tehetsz, ha inkább megelőzöd a bajt.

A hidratálás optimális kozmetikai készítmények használatával egyszerűen, könnyen elérhető. Tehát nem egy délibáb, vagy egy illúzió, amit folyton megpróbálsz utol érni. A hidratálás királya a shea vaj, ez kétségtelen. Ezt az afrikai kincset manapság kezdi felfedezni Nyugat-Európa. Magas E, és A vitamin tartalma miatt, és extra zsírsav profiljának köszönhetően hihetetlenül eredményes, gyors, nagyszerű, és egészséges segítség. Ha minőségi shea vajas kozmetikumokat használsz, akkor számodra a hidratálás fontossága, és annak megteremtése egy pillanatig sem lehet kérdéses.

Tartalomhoz tartozó címkék: hidratálás természetes hidratálás
Blog
Tudnivalók a sheavajról és az Institut Karité Paris-ról.
A nagy nyári lazaságban és hőségben mindannyian hajlamosak vagyunk félvállról venni a szépségápolást, különösen a vakáció során, amikor a napfény olyan gyönyörűen csillog bőrünkön, hajunk pedig végre élvezheti a sós víz és a szél természetes formázó hatását.
Tavasszal minden porcinkánk érzi a változás szelét, és fontos, hogy a testünk jelzéseire megfelelően reagáljunk. Mivel a bőrünk véd meg minket minden külső hatástól, illetve ez a legnagyobb szervünk, meg kell adni neki a lehető legtöbb törődést és ápolást. Mutatunk Neked néhány szépségtippet, melyeknek igazán nagy hasznát veszed majd a nyár közeledtével.

Abban biztosak lehetünk, hogy a szappan már évezredek óta fontos szerepet játszik az emberiség mindennapjaiban, azonban pontos dátum nem áll rendelkezésünkre. Azóta természetesen a technológia fejlődésével a szappankészítés is rengeteget változott, így ma már megannyi ínycsiklandó termék közül válogathatunk.

Facebook