Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Miért olyan fontos a hidratálás?

Mindenhonnan (lehet a csapból is) az folyik, hogy a hidratálás életbe vágóan fontos, nem érdemes „megspórolni”, ráadásul nem is lehet – maximum egészséged kockáztatásával. 

De miért bír ez olyan nagy jelentőséggel, és miért kell rá nagy figyelmet szentelned? Testünk nagy része vízből áll. A sejtek, szövetek, és természetesen a belőlük felépülő szervek működése a megfelelő mennyiségű, és minőségű nedvességtől függ. Ha optimálisak a körülmények, akkor ez nem csak a szervrendszereken látszik, hanem bizony a bőrödön is. A ruganyosság, fiatalos kisugárzás, vagy épp a ráncoktól mentes arcbőr nem csak a „fiatalság” kincse, és nem elérhetetlen álom. Csak hidratálás függvénye…

Ugyanis, ha pórusaid veszítenek nedvesség tartalmukból, akkor a bennük végbemenő, létfontosságú anyagcsere folyamatok lelassulnak. Olyannyira, hogy szinte megállnak. A salakanyagok képződése persze töretlenül tart, melyet azonban a sejtek nem képesek elszállíttatni, így azok a „lerakás” helyén felgyülemlenek. A bőr eközben megereszkedik, elkezd ráncosodni, kiszáradni. Ez a folyamat természetesen megfordítható, de a legjobb, amit tehetsz, ha inkább megelőzöd a bajt.

A hidratálás optimális kozmetikai készítmények használatával egyszerűen, könnyen elérhető. Tehát nem egy délibáb, vagy egy illúzió, amit folyton megpróbálsz utol érni. A hidratálás királya a shea vaj, ez kétségtelen. Ezt az afrikai kincset manapság kezdi felfedezni Nyugat-Európa. Magas E, és A vitamin tartalma miatt, és extra zsírsav profiljának köszönhetően hihetetlenül eredményes, gyors, nagyszerű, és egészséges segítség. Ha minőségi shea vajas kozmetikumokat használsz, akkor számodra a hidratálás fontossága, és annak megteremtése egy pillanatig sem lehet kérdéses.

Tartalomhoz tartozó címkék: hidratálás természetes hidratálás
Blog
Tudnivalók a sheavajról és az Institut Karité Paris-ról.

A tavasz mindig magában hordozza a megújulást, az új kezdetet.

Reméljük, most már hamarosan megérkezik hozzánk a tavasz és az időjárás felhagy mínuszos próbálkozásaival. Ebben a velőtrázó hidegben az egyetlen, amit nem tudunk kellőképpen elfedni, az az arcunk, és a rendkívül érzékeny ajkaink.

A So Wonderful Kollekció az Institut Karité Paris egyik alapvető termékcsaládja, mely kézkrémjeivel odaadóan ápolja testünk egyik legérzékenyebb, környezeti hatásoknak leginkább kitett részét, és selymes állagával fantasztikusan puhává teszi a kezeket. A márka hosszú időn át, szakemberek sokéves tapasztalatával fejlesztette ki azt a prémium illatanyagot, mely minőségi összetevőinek köszönhetően hagyományos társaival ellentétben kíméletes a bőrhöz, mégis képes elhozni számunkra a legdúsabb virágosrétek pompás illatát. S hogy mi inspirálta az egyes illatokat?

Facebook