Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Miért dönts az állatkísérlet mentes termékek mellett?

Az állatkísérlet mentes termékek megvásárlásával olyan kezdeményezést támogathatsz, mely óvja, védelmezi, a kísérleti célból feláldozott, vétlen, ártatlan állatok életét. 

Sajnos tény, hogy az iparban, különösen a szépségápolás területén, az egyes készítmények tesztelésére állatokat használnak fel. Egerek, patkányok mellett a hörcsögök, nagyobb rágcsálók, de olykor házi kedvencek is áldozatául esnek a teszteléseknek. Elképzelhető, hogy a patkányokért nem dobban meg a szíved, de a hangsúly itt a felesleges kínzáson van. Miért kellene ártatlan életeket feláldozni csak azért, hogy egy-egy készítményről kiderüljön hasznos, vagy sem?

Nyilván a tesztalanyoknak akkor óriási szerencséjük van, ha a kísérlet vége pozitívan zárul, bár azért a hosszan tartó következményeket, vagy a később jelentkező mellékhatásokat senki sem jósolhatja meg. De mindenesetre ez a jobbik végszó. Viszont mi történik akkor, ha a kikísérletezett kozmetikum nem, hogy nem jó, hanem kifejezetten káros? Belegondolni is rossz. Az állatkísérlet mentes kozmetikumok garantálják a számodra, hogy kikeverésük, elkészítésük, megalkotásuk során egyetlen állat sem került laboratóriumi mikroszkóp, vagy épp orvosi megfigyelés alá.

A természet kincsei egyébként sem igényelnek állati megerősítést, mivel évezredek óta, magától értetődik a pozitív végeredménnyel járó használatuk. Kizárólag a mesterségesen előállított kemikáliák azok, melyek nem biztonságosak, melyek hatásmechanizmusukat tekintve teljes mértékben kiszámíthatatlanok, és ismeretlenek. Utóbbiak éppen ezért igényelnek kísérleteket. Válaszd te is az állatkísérlet mentes termékeket, ezzel is támogatva az ártatlan, vétlen állatok védelmét, s a természetes kozmetikumok testre-lélekre jótékonyan ható elterjedését!

Blog
Tudnivalók a sheavajról és az Institut Karité Paris-ról.
A nagy nyári lazaságban és hőségben mindannyian hajlamosak vagyunk félvállról venni a szépségápolást, különösen a vakáció során, amikor a napfény olyan gyönyörűen csillog bőrünkön, hajunk pedig végre élvezheti a sós víz és a szél természetes formázó hatását.
Tavasszal minden porcinkánk érzi a változás szelét, és fontos, hogy a testünk jelzéseire megfelelően reagáljunk. Mivel a bőrünk véd meg minket minden külső hatástól, illetve ez a legnagyobb szervünk, meg kell adni neki a lehető legtöbb törődést és ápolást. Mutatunk Neked néhány szépségtippet, melyeknek igazán nagy hasznát veszed majd a nyár közeledtével.

Abban biztosak lehetünk, hogy a szappan már évezredek óta fontos szerepet játszik az emberiség mindennapjaiban, azonban pontos dátum nem áll rendelkezésünkre. Azóta természetesen a technológia fejlődésével a szappankészítés is rengeteget változott, így ma már megannyi ínycsiklandó termék közül válogathatunk.

Facebook