Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan állapítsd meg a bőrtípusodat?

Hogyan állapítsd meg a bőrtípusodat?

Ha szeretnénk megadni arcbőrünknek a megfelelő ápolást, fontos tisztában lennünk bőrtípusunkkal. Ennek ismerete már csak azért is fontos, mert a rengeteg készítmény közül szűkíteni tudjuk a kört, s könnyebben ki tudjuk választani a legtökéletesebb arcápolót. Ezáltal bőrünk problémáit nem csupán felszínesen, tünetileg kezelhetjük, hanem gyökeresen meg is szüntethetjük.

A következő pontokat követve könnyedén megállapíthatod saját bőrtípusodat, csupán néhány szabad óra, valamint egy vékony rétegű papírzsebkendő, esetleg kozmetikai lapocska szükséges hozzá, és már kész is vagy!

 

 1. Első lépésben távolítsd el a sminket az arcodról valamilyen sminklemosó segítségével, majd langyos vízzel öblítsd le és végezetül masszírozd bőrödbe arctisztítódat. Ezek után töröld meg az arcodat, de ügyelj rá, hogy lágy mozdulatokkal tedd, s ne dörzsöld meg túlságosan.
 2. Figyeld meg, bőröd hogyan érzi magát a tisztítás után, ez már egy kezdeti útmutató lehet.
  1. Ha bőröd feszül, valószínűleg a száraz típusba tartozik.
  2. Ha friss, tiszta érzetű, akkor a zsíros típusba.
  3. A kombinált bőr esetében a T-zóna lesz a friss, viszont az orcák feszülnek.
  4. Végül pedig az érzékeny bőr viszkethet, irritált érzetű, vagy kiütéses is lehet az arctisztítóktól.
 3. Ezt követően várj fél-1 órát anélkül, hogy bármit is az arcodra kennél, illetve próbálj meg nem hozzáérni a bőrödhöz.
 4. Most következhet a papírzsebkendő, melyet helyezz a T-zónádra (orrnyereg és a homlok szemöldök feletti része). Várj néhány másodpercet, majd nézd meg, milyen mértékben lett zsíros a zsebkendő. Kép forrása: http://thesoapkingdom.blogspot.hu
 5. Végül következhet a mély vizsgálat a tükörben:
  1. Ha arcod fénylik, csillog, akkor a zsíros bőrtípusba tartozol. Jellemző még erre a típusra a gyakori, pár lépésre a tükörtől is jól látható mitesszerek, időnként pattanások megjelenése. Ha az arcod ajkak melletti része nyomás hatására sem ráncosodik, hanem sima marad, az szintén erre a típusra utal.
  2. Az érzékeny bőrre jellemző a már említett viszketés és/vagy kiütések, foltok, a pórusok viszont nehezen észrevehetőek.
  3. Ha a száraz bőrűek táborát erősíted, bőröd gyakran feszít, olyan érzés, mintha „kicsi lenne rád”. Időnként ennél a típusnál is jelentkezhet bőrpír, enyhe viszketés, de a pórusok szinte láthatatlanok. Ha az ajkak melletti bőrterületet kissé megnyomkodod, ráncolódást tapasztalhatsz.
  4. A fentiek bármely kombinációja értelemszerűen kombinált bőrtípusra utal.
  5. Ha a fentiek egyike sem igaz rád, akkor minden bizonnyal az oly ritka, normál bőrtípusúak csoportjába tartozol, mely az egyik legproblémamentesebb típus. Szerencsés vagy!

Ebből az önvizsgálatból sok mindent tudhatsz meg, azonban ha még így sem vagy teljesen biztos az eredményben, érdemes megkérdezned kozmetikusodat vagy bőrgyógyászodat. Ők professzionális szemszögből nézik a jeleket, így észre vehetnek olyat, aminek Te esetleg nem tulajdonítasz nagy szerepet.

(Kép forrása: http://thesoapkingdom.blogspot.hu)

Blog
Tudnivalók a sheavajról és az Institut Karité Paris-ról.
A nagy nyári lazaságban és hőségben mindannyian hajlamosak vagyunk félvállról venni a szépségápolást, különösen a vakáció során, amikor a napfény olyan gyönyörűen csillog bőrünkön, hajunk pedig végre élvezheti a sós víz és a szél természetes formázó hatását.
Tavasszal minden porcinkánk érzi a változás szelét, és fontos, hogy a testünk jelzéseire megfelelően reagáljunk. Mivel a bőrünk véd meg minket minden külső hatástól, illetve ez a legnagyobb szervünk, meg kell adni neki a lehető legtöbb törődést és ápolást. Mutatunk Neked néhány szépségtippet, melyeknek igazán nagy hasznát veszed majd a nyár közeledtével.

Abban biztosak lehetünk, hogy a szappan már évezredek óta fontos szerepet játszik az emberiség mindennapjaiban, azonban pontos dátum nem áll rendelkezésünkre. Azóta természetesen a technológia fejlődésével a szappankészítés is rengeteget változott, így ma már megannyi ínycsiklandó termék közül válogathatunk.

Facebook