Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Hogyan állapítsd meg a bőrtípusodat?

Hogyan állapítsd meg a bőrtípusodat?

Ha szeretnénk megadni arcbőrünknek a megfelelő ápolást, fontos tisztában lennünk bőrtípusunkkal. Ennek ismerete már csak azért is fontos, mert a rengeteg készítmény közül szűkíteni tudjuk a kört, s könnyebben ki tudjuk választani a legtökéletesebb arcápolót. Ezáltal bőrünk problémáit nem csupán felszínesen, tünetileg kezelhetjük, hanem gyökeresen meg is szüntethetjük.

A következő pontokat követve könnyedén megállapíthatod saját bőrtípusodat, csupán néhány szabad óra, valamint egy vékony rétegű papírzsebkendő, esetleg kozmetikai lapocska szükséges hozzá, és már kész is vagy!

 

 1. Első lépésben távolítsd el a sminket az arcodról valamilyen sminklemosó segítségével, majd langyos vízzel öblítsd le és végezetül masszírozd bőrödbe arctisztítódat. Ezek után töröld meg az arcodat, de ügyelj rá, hogy lágy mozdulatokkal tedd, s ne dörzsöld meg túlságosan.
 2. Figyeld meg, bőröd hogyan érzi magát a tisztítás után, ez már egy kezdeti útmutató lehet.
  1. Ha bőröd feszül, valószínűleg a száraz típusba tartozik.
  2. Ha friss, tiszta érzetű, akkor a zsíros típusba.
  3. A kombinált bőr esetében a T-zóna lesz a friss, viszont az orcák feszülnek.
  4. Végül pedig az érzékeny bőr viszkethet, irritált érzetű, vagy kiütéses is lehet az arctisztítóktól.
 3. Ezt követően várj fél-1 órát anélkül, hogy bármit is az arcodra kennél, illetve próbálj meg nem hozzáérni a bőrödhöz.
 4. Most következhet a papírzsebkendő, melyet helyezz a T-zónádra (orrnyereg és a homlok szemöldök feletti része). Várj néhány másodpercet, majd nézd meg, milyen mértékben lett zsíros a zsebkendő. Kép forrása: http://thesoapkingdom.blogspot.hu
 5. Végül következhet a mély vizsgálat a tükörben:
  1. Ha arcod fénylik, csillog, akkor a zsíros bőrtípusba tartozol. Jellemző még erre a típusra a gyakori, pár lépésre a tükörtől is jól látható mitesszerek, időnként pattanások megjelenése. Ha az arcod ajkak melletti része nyomás hatására sem ráncosodik, hanem sima marad, az szintén erre a típusra utal.
  2. Az érzékeny bőrre jellemző a már említett viszketés és/vagy kiütések, foltok, a pórusok viszont nehezen észrevehetőek.
  3. Ha a száraz bőrűek táborát erősíted, bőröd gyakran feszít, olyan érzés, mintha „kicsi lenne rád”. Időnként ennél a típusnál is jelentkezhet bőrpír, enyhe viszketés, de a pórusok szinte láthatatlanok. Ha az ajkak melletti bőrterületet kissé megnyomkodod, ráncolódást tapasztalhatsz.
  4. A fentiek bármely kombinációja értelemszerűen kombinált bőrtípusra utal.
  5. Ha a fentiek egyike sem igaz rád, akkor minden bizonnyal az oly ritka, normál bőrtípusúak csoportjába tartozol, mely az egyik legproblémamentesebb típus. Szerencsés vagy!

Ebből az önvizsgálatból sok mindent tudhatsz meg, azonban ha még így sem vagy teljesen biztos az eredményben, érdemes megkérdezned kozmetikusodat vagy bőrgyógyászodat. Ők professzionális szemszögből nézik a jeleket, így észre vehetnek olyat, aminek Te esetleg nem tulajdonítasz nagy szerepet.

(Kép forrása: http://thesoapkingdom.blogspot.hu)

Blog
Tudnivalók a sheavajról és az Institut Karité Paris-ról.

A tavasz mindig magában hordozza a megújulást, az új kezdetet.

Reméljük, most már hamarosan megérkezik hozzánk a tavasz és az időjárás felhagy mínuszos próbálkozásaival. Ebben a velőtrázó hidegben az egyetlen, amit nem tudunk kellőképpen elfedni, az az arcunk, és a rendkívül érzékeny ajkaink.

A So Wonderful Kollekció az Institut Karité Paris egyik alapvető termékcsaládja, mely kézkrémjeivel odaadóan ápolja testünk egyik legérzékenyebb, környezeti hatásoknak leginkább kitett részét, és selymes állagával fantasztikusan puhává teszi a kezeket. A márka hosszú időn át, szakemberek sokéves tapasztalatával fejlesztette ki azt a prémium illatanyagot, mely minőségi összetevőinek köszönhetően hagyományos társaival ellentétben kíméletes a bőrhöz, mégis képes elhozni számunkra a legdúsabb virágosrétek pompás illatát. S hogy mi inspirálta az egyes illatokat?

Facebook